Tränings och aktiveringstips


Skogsaktivering - Hittar din hund kotten?

Ta upp en kotte, rulla/gnid den i dina händer så din vittring fastnar på den.Placera ut kotten bland andra likadana men kom själv ihåg vilken det var. Börja enkelt och låt hunden lyckas varje gång. Öka svårighetsgraden vartefter. Skicka ut hunden att leta rätt på just din kotte så får nosen aktiveras ordentligt.

Om hunden försöker äta kottar så rekommenderas detta ej!

Klickerträning

Att klickerträna hunden är väldigt roligt och givande. Det kräver ingenting mer än än "klicker" och lite gott godis. Klickerträning kan användas för att lära hunden nya beteenden. Kortfattat kan man säga att klickljudet blir en belöning som betyder bra i hundens öron.


Godisgömma i en handduk

Det behöver inte vara mer komplicerat än så här! Använd en gammal handduk och göm lite godisar i den. Din hund kommer uppskatta det!


Träna inkallning med maten som belöning

Inkallning är en viktig del i valpträningen. Valpar äter ofta många gånger om dagen och maten är då perfekt att använda som belöning vid träning. 


Servera maten i en petflaska

Maten kan serveras i mycket annat än en skål. Här stoppar vi i lite papper för att det ska bli lite svårare att få ut foderkulorna.


Servera färskfoder fryst i en aktiveringsplatta (slowfeeder)

För att lättare kunna sprida ut färskfodret kan det blandas ut med lite vatten. Ställ sen in aktiveringsplattan i frysen och servera när det är fryst.


Servera maten i en äggkartong

En äggkartong fungerar utmärkt till hundens torrfoder. Att variera och låta hunden utmanas är bra. Det behöver inte vara mer komplicerat än så!


Träna kroppskontrollen på en pall eller en hink

Med en pall eller en hink kan man enkelt låta hunden träna både kropp och knopp. Det kräver trots allt en hel del tankeverksamhet om man gör övningen tillräckligt utmanande. Utöver att man tränar kroppskontrollen så blir det samtidigt styrketräning. Perfekt aktivering vid dåligt väder när man gärna håller sig inomhus.


Backa uppför en trapp

Man kan med ganska enkla medel lära hunden att backa. Lägger man till en trappa i momentet blir det genast mer utmanande. Övningen är bra för att träna kroppskontroll och fokus.


Naturliga hinder på promenaden

Eftersom man promenerar flera gånger varje dag blir det lätt att man går samma rundor ganska ofta vilket kanske blir lite tråkigt i längden. Nästa runda kan du se hur många naturliga hinder ni passerar som kan bli en rolig lekplats!


Slalomträning

Träna rörlighet, följsamhet och ha en rolig stund med din hund! Ingen stor yta eller dyra redskap behövs. Fungerar utmärkt även om vädret sviker!


Starmark Fireplug - Aktiveringsleksaken med många användningsområden 

Förutom att det är en aktiveringsleksak som underhåller och stimulerar din hund så kan den också användas som en slowfeeder om din hund äter väldigt snabbt. Det går att servera det mesta i den, bara fantasin sätter gränserna! Varför inte peta i några morotsbitar tillsammans med hundgodiset? Den tål maskindisk.


Gör en toalettrulle till en belöningsrulle

Det behöver inte bli mer komplicerat! Stoppa i lite godis och vik ihop rullen. Ge hunden arbete en stund.

Rekommenderas till mindre hundar.


Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen